BLIV FRIVILIG
BLIV FRIVILIG
6. december 2017
af Daniel Boalth Petersen

"JULEGAVER" TIL BØRN MED SPECIELLE BEHOV

Jeg bliver lige nødt til at komme ud af mit flyverskjul... for der bliver stillet vores børn "julegaver" i udsigt når Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde i morgen den 7. december... Eller gør der?

FOR DET FØRSTE

For børn i førskolealderen er ventetiden i 2017 (indtil videre) 8,4 måneder fra beslutningen, om at støttepædagog skal tildeles, til pædagogen fysisk er ved barnet.

Man foreslår nu fra forvaltningens side at fjerne ventelisten - hurra! ️- men det sker uden tildeling af midler til at gøre det for. Men hvordan hænger det sammen, tænker man så.

Jo, det sker ved at tage støttetimer fra de børn, der i forvejen har støtte på. Altså fra børn som har et _dokumenteret_ behov. Så nu kan man med et snuptag sige, at alle får lidt... Hagen er bare, at ingen får det, de har et dokumenteret behov for.

Det er vist det, man kalder et svigt? Altså et omsorgssvigt?

Nå, men når først ventelisten er væk, så går det nok, for så forsvinder gennemsigtigheden i forhold til de manglende ressourcer, og vi kan alle pege på personalet og konstatere, at de ikke får enderne til at mødes, som de jo ellers har ansvar for - vupti, problemet løst. 🤔🙄

FOR DET ANDET

Udvalget skal også træffe beslutning om nedsættelse af et kommissorium (Gaaaab tænker du 😑 - jaja, jeg ved det men hold nu lige fast!)

Kommissoriumet får til opgave at analysere de stigende udgifter til specialområdet for børn og unge, med det formål at bremse/reducere udgifterne på området.

Fair nok med analysen, det giver jo god mening at se, hvad pengene bruges til. Men nu er formålet bare ikke at finde ud af, hvad pengene bruges til men at finde besparelser (ikke effektiviseringer vel at mærke).

Og de to ting sker på den samme dagsorden? Altså erkendelsen af at pengene ikke rækker, til de opgaver vi har som fællesskab i forhold til vores børn, samtidig med igangsættelsen af de indledende øvelser til at gennemføre besparelser på området.... 🤨🤔🤨

Det må da give anledning til refleksion i både det afgående og tiltrædende udvalg...?

Mine mærkesager

For mig handler politik om at skabe en positiv udvikling – i alle livets stadier og forhold. Men skal jeg pege på fire ting vil jeg udvælge børnene, klimaet, kulturen og erhvervslivet.
Hør mig præsentere mine mærkersager i videoen

Børnene

Vi har forskellige forudsætninger her i livet, men vores børn skal have de bedste muligheder for at udvikle sig og bryde den sociale arv. Det kræver gode rammer hver eneste dag.
Se mærkesag

Klima og bæredygtig kommune

Vi har et særligt ansvar for vores fælles klima og miljø. Vi har i fællesskab sat os nogle ambitiøse mål og dem skal vi indfri.
Se mærkesag

Erhvervsliv

Når vores erhvervsliv klarer sig godt, klarer vi os godt som kommune og det er blandt andet med til at skabe jobs. Som kommune skal vi sikre gode rammebetingelser. 
Se mærkesag

Vil du vide mere om mine mærkesager for en bedre Helsingør Kommune?

crossmenuarrow-right