BLIV FRIVILIG
BLIV FRIVILIG
22. september 2020
af Daniel Boalth Petersen

Fra byrådsmødet: et brud på etiketten til for at bringe et smil frem i salen, bum bum...

Vi tog på byrådsmødet igår et kig på kvaliteten i vores skoler og dagtilbud. Og så skulle der til sidst et brud på etiketten til for at bringe et smil frem i salen, bum bum... - nå men det "lykkedes" 😃

Ryberg mener, at vi bare skal stoppe alle tests. Og det lyder jo besnærende nemt at sige, at test er roden til alt ondt, og hvis vi bare stopper med det, så er alt løst. Men det er mere nuanceret, og det tog vi en snak om.

Vi er nødt til at kende udfordringerne

Vi skal anerkende de udfordringer vi står over for, og vi skal bruge tests, når det giver mening. Så kan vi som altid diskutere grænserne for mængden af tests, og om de tests vi gennemfører, giver mening. Men vi er nødt til at være opmærksomme på vores børn og unge - og den opmærksomhed er positiv.

Ingen lavt hængende frugter

Og ja - så koster det penge, hvis vi skal noget i praksis. Området er gennemeffektiviseret. Er man i tvivl kan man jo bare tage et kig på besparelseskataloget fra den seneste budgetforhandling - der er ingen "lavt hængende frugter".

Det handler om økonomi

Man kan selvfølgelig altid gøre noget smartere, men skal vi rigtig rykke noget, så må vi erkende, at det også handler om økonomi. Og ja, med rapporten er der givet anledning til at reflektere over arbejdet på alle niveauer. Der bliver handlet på rapporten for at gøre det bedre og smartere derude.

Her blot et par uddrag af en længere debat, den fulde version kan ses på Helsingør Kommunes side:

Mine mærkesager

For mig handler politik om at skabe en positiv udvikling – i alle livets stadier og forhold. Men skal jeg pege på fire ting vil jeg udvælge børnene, klimaet, kulturen og erhvervslivet.
Hør mig præsentere mine mærkersager i videoen

Børnene

Vi har forskellige forudsætninger her i livet, men vores børn skal have de bedste muligheder for at udvikle sig og bryde den sociale arv. Det kræver gode rammer hver eneste dag.
Se mærkesag

Klima og bæredygtig kommune

Vi har et særligt ansvar for vores fælles klima og miljø. Vi har i fællesskab sat os nogle ambitiøse mål og dem skal vi indfri.
Se mærkesag

Erhvervsliv

Når vores erhvervsliv klarer sig godt, klarer vi os godt som kommune og det er blandt andet med til at skabe jobs. Som kommune skal vi sikre gode rammebetingelser. 
Se mærkesag

Vil du vide mere om mine mærkesager for en bedre Helsingør Kommune?

crossmenuarrow-right