BLIV FRIVILIG
BLIV FRIVILIG
MÆRKESAG 3

Erhvervsliv

Vores opgave som kommune er at sikre, at rammebetingelserne er i orden, at sikre uddannet og kvalificeret arbejdskraft samtidig med at vi står klar til at gribe dem, der falder ud af arbejdsmarkedet.
SE MÆRKESAG

vi er en kommune med et stærkt erhvervsliv

Vi er ikke bare en pendlerkommune men også en kommune med et stærkt erhvervsliv. Vores opgave som kommune er at sikre, at rammebetingelserne er i orden, at sikre uddannet og kvalificeret arbejdskraft samtidig med at vi står klar til at gribe dem, der falder ud af arbejdsmarkedet. Det kræver et tæt samarbejde mellem erhvervsliv, kommune og vores fælles uddannelsesinstitutioner.

Sagsbehandlingstiden i byggesager

Sagsbehandlingstiden i vores byggesager er for lang – alt for lang. Det går ikke kun udover private men rammer også virksomheder, der vil etablere sig eller udvide - i værste fald kan det skræmme initiativer væk og koste arbejdspladser. Vi skal derfor have nedbragt sagsbehandlingstiderne hurtigst muligt, så vi sikrer udviklingen af vores erhvervsliv og den lokale jobskabelse.

Stærke iværksættermiljøer

Den næste stærke erhvervsvirksomhed venter lige rundt om hjørnet – det kræver kun en god ide og lidt initiativ. Som kommune skal vi være med til at gøre det attraktivt at være iværksætter og vi skal skabe et miljø, hvor unge iværksættere gennem mentorforløb får mod på at kaste sig ud i at starte virksomhed. Det er godt for vores fælles fremtid.

Renoveringspulje

Vi har et efterslæb på renovering i kommunen både på bygninger og infrastruktur. Jeg vil arbejde for, at vi får afsat en renoveringspulje, for derigennem at understøtte vores lokale virksomheder samtidig med, at vi får et tiltrængt løft af vores bygninger og infrastruktur. Det er godt for virksomhederne, det er godt for den lokale jobskabelse og det er godt for vores fællesskab.

Bedre dialog

Vi skal tage virksomhedernes udfordringer alvorligt. Hvis ikke vi gør det, mister vi vores lokale detailhandel og erhvervsliv, vi mister lokale arbejdspladser og vi bliver en fattigere kommune. Vi skal derfor være i tæt dialog med virksomhederne om deres udfordringer og afhjælpe udfordringerne så godt som det kan lade sig gøre.

Samarbejdet mellem erhvervsliv, kommune og uddannelsessituationer skal styrkes gennem samarbejdsråd, der ikke bare skaber netværk men også leverer løsninger på helt konkrete udfordringer for den enkelte virksomhed.

Mine mærkesager

For mig handler politik om at skabe en positiv udvikling – i alle livets stadier og forhold. Men skal jeg pege på tre ting vil jeg udvælge børnene, klimaet og erhvervslivet.
Hør mig præsentere mine mærkersager i videoen

Børnene

Vi har forskellige forudsætninger her i livet, men vores børn skal have de bedste muligheder for at udvikle sig og bryde den sociale arv. Det kræver gode rammer hver eneste dag.
Se mærkesag

Klima og bæredygtig kommune

Vi har et særligt ansvar for vores fælles klima og miljø. Vi har i fællesskab sat os nogle ambitiøse mål og dem skal vi indfri.
Se mærkesag

Erhvervsliv

Når vores erhvervsliv klarer sig godt, klarer vi os godt som kommune og det er blandt andet med til at skabe jobs. Som kommune skal vi sikre gode rammebetingelser. 
Se mærkesag

Vil du vide mere om mine mærkesager for en bedre Helsingør Kommune?

Lær mig at kende

Hvem er Daniel Boalth Petersen?

Jeg er gift med Marlene, far til tre børn, bor i Hornbæk, er 37 år og så er jeg Socialdemokrat. Jeg har siddet i Helsingør Byråd siden 2019 og vil kæmpe for at have en plads i byrådet i de næste fire år.
Læs om mig
crossmenuarrow-downarrow-right