Grøn og bæredygtig kommune
Vores kommune er vores fælles base og den arv vi efterlader næste generation. Vi har et fælles ansvar for kommunens udvikling og vi har i fællesskab sat os et ambitiøst mål om at halvere vores udledning af CO2 til højst 1,7 ton pr. borger senest i år 2030. Vi har allerede sat rigtig mange initiativer i gang som eksempelvis etablering af solcellepark, energirenovering af kommunale bygninger, affaldssortering og meget mere. Og vi skal have igangsæt mange flere initiativer for at nå vores mål.
Elbusser
Trafikken er noget af det, der virkelig fylder i vores CO2-aftryk, og derfor er det helt afgørende, at vi her får mindsket CO2-udledningen. Noget af det skal klares på nationalt plan via Folketinget, men vi kan også gøre meget selv i vores kommune. Én af de ting er blandt andet at indføre elbusser i vores busdrift.
Og så er elbusser ikke kun godt for klimaet, det er også med til at mindske partikelforureningen i vores byer og den lavere støj fra kørslen med elbusser er også med til at forbedre oplevelsen af at færdes i byrummene. Elbusser er derfor på alle måder en gevinst.
Flere el-ladestandere
Når nu vi er ved det med el, så skal vi også have udbygget infrastrukturen, så det bliver muligt at finde en el-ladestander uanset, hvor i kommunen man befinder sig – fra Espergærde over Tikøb til Hornbæk, ja i hele vores kommune.
Der er et stort skifte på vej i bilparken både offentligt og privat, og det stiller store krav til infrastrukturen. Vi må ikke sakke bagud med den udvikling og skal derfor have et stærkt fokus på den del i de kommende år.
Øresund
Med Øresund uden for døren er vores kommune meget mere end det øjet ser. Øresund har fået et fornyet fokus de senere år, og det fokus skal vi benytte os af. Jeg vil arbejde for, at vi får reduceret udledning af spildevand til Øresund, søer og vandløb gennem etablering af flere overløbsbassiner, separatkloakering og håndtering af regnvand på egen grund. Til gavn for vores natur, dyreliv og os som mennesker.
Rekreative områder
Noget af det, vi er kendt for uden for kommunegrænsen, er vores skønne natur – nærheden til strand og skov. Det skal vi holde fast i. I de her år er vores byudvikling i rivende udvikling og det er godt for mange ting. Men vi må ikke glemme at sikre åndehuller i vores byer og give plads til den bynære natur. Den bynære natur er ikke kun godt for sjælen som rekreative områder men er også med til at give plads til biodiversiteten i en tid, hvor vi udbygger byerne. Jeg vil derfor arbejde for sikre den bynære natur og rekreative åndehuller i byerne.
En kommune for alle – en bæredygtig kommune
En bæredygtig kommune handler også om at skabe en kommune, hvor der er plads til alle. Det gør vi gennem varierede og blandede boligområder. Jeg vil arbejde for, at der bliver plads til ungdomsboliger, almene boliger og seniorbofællesskaber. Bæredygtige boligområder er for mig at se en blanding af private og almene boliger, og det tror jeg på, at vi kan lykkes med. Det kommende projekt på Rasmus Knudsens Vej i Helsingør er et godt eksempel på det.